Banner
Home Newsreaders Newsleecher
Newsleecher
Gebruikers waardering: / 78
LaagsteHoogste 

Newsleecher

 

 

Servers en groepen toevoegen

Nieuwsserver Toevoegen.

Om te kunnen downloaden uit nieuwsgroepen zal je als eerste het adress van je Nieuwsserver in moeten vullen,dit doen we door naar het tabblad te gaan en daarna op Add te klikken.

 

 Nu moeten we dus eerst even de gegevens van onze nieuwsserver of payserver en het aantal connecties opgeven. Deze gegevens kan je terug vinden in het hoofdmenu onder Serverlijst.

 

 


1 Server Adres: Hier vul je dus je server address in van je provider of payserver.(Zie serverlijst)

2 Server Nickname: Hier vul je dus gewoon wat in wat jij makkelijk vind, maakt in princiepe niet uit wat je invult.

3 Connections: Hier vul je het aantal toegestaande connecties van jouw provider of payserver in.Het aantal connecties verschilt nogal per provider, lees dit zorgvuldig na op de website van je provider, weet je het niet of kan je het nergens terug vinden, is het beter om dit even te vragen op het forum. (Gebruik je er namelijk te veel dan is de kans groot dat je door je provider word geblokkeerd.) Dit voorkomt heel veel ergernis.

Ook de snelheid per connectie verschilt enorm per provider, er zijn namelijk provider die de snelheid beperken.

Wil je toch de volle snelheid van je abonnement benutten dan is het misschien verstandig om eens te kijken naar een payserver, Deze zijn tegenwoordig voor een redelijk prijs verkrijgbaar en beschikken over een veel langere retentie en download snelheid dan de nieuwsserver van je Provider.


Als de server een password of login naam vereist vul je die ook nog even in.

 

 Nu kiezen we voor het 2e tabblad General Settings.

 

 

 

1 Use for Group updates : Aanvinken als de server gebruikt moet worden om headers binnen te halen.

2 Use for Article Downloads: Aanvinken als de server gebruikt moet worden voor het downloaden van bestanden.

3 Use for Server Searches: Aanvinken als je de server wil gebruiken voor Xpat search.

4 Max Server Retention : Stel hier het maximale aantal dagen van de retentie in van je Nieuwsserver of Payserver.

 


Groepen Toevoegen.

De server is nu ingesteld en gaan we ons abonneren op diverse groepen die we graag willen gaan gebruiken,ga naar het tabblad Subscribe to Groups.

 


 


Nu kiezen we eerst voor Fetch Entire Group List.

Er zal nu een popup verschijnen met de vraag: Receive list of Groups from active server, bevestig dit door op Yes te drukken.

 

 


Als alle groepen binnen gehaald zijn zal er weer een popup verschijnen met daarin de tekst "New List of Groups Successfully Received" Ook word er aangegeven hoeveel groepen er gevonden zijn, in het voorbeeld hieronder zijn dat dus 54334 groepen.

 

 Hieronder een voorbeeld van een klein gedeelte groepen die binnen gehaald zijn.


 

 

 Nu kunnen we dus de groepen die we graag willen gaan gebruiken toevoegen, Omdat er nogal heel wat groepen zijn heeft Newsleecher een zoekfunctie waarmee je gemakkelijk naar groepen kan zoeken, Dit doen we door gewoon bv. boneless in te vullen zoals je kan zien in het voorbeeld hieronder, je hoeft er geen alt.binaries voor te zetten.

 

 

En je zult zien dat de groep boneless te voorschijn komt, Klik nu op Subscribe en de groep is nu toegevoegd bij de favorieten.

Als we nu op Back klikken zal je zien dat de nieuwsgroep Boneless is toegevoegd.

Als we nu met de rechtermuisknop op de toegevoegde groep klikken en kiezen voor Group properties.Kunnen we een virtual group maken.

 virtual group maken.

 

 

 

 


1. Group Nickname: Indien je dit nodig vind geef je de groep een Nickname mee.Ik vul hier gewoon de orginele naam in dus Boneless.

2. Member of this virtual group: Hier kan je aangeven welke Gebruiker deze groep gebruikt.Ik heb hier gekozen voor harryvos dus worden alle groepen netjes ondergebracht onder de naam Harryvos

3. Group Download Folder: Hier kan je de specifieke download folder opgeven per groep.


Voorbeeld van hoe het er dan uit komt te zien.

 

 

Zoals je kan zien heb ik dus de groepen Boneless en FTD ondergebracht onder de naam Harryvos. Als ik nu bv. voor updaten kies gaat newsleecher van beide groepen tergelijk de Headers ophalen.

 

 


Headers ophalen

Headers Ophalen

Als je dus gebruik maak van virtuele groepen kan je dus van meerdere groepen tergelijk de Headers ophalen.

Klik met de rechtermuisknop op de naam van de member of the virtual group Selecteer Update---> Start Update.Je zal zien dat dan van alle groepen die onder deze member zijn toegevoegd de Headers opgehaald worden. Dus meerdere groepen tergelijk en niet 1 voor 1. Wat op zich natuurlijk erg handig is, zeker bij gebruik van kleine groepen, als tip kan ik dus ook mee geven dat je dus niet een verschikkelijk lange lijst moet gaan zitten maken.

 

 Zoals je hieronder kan zien worden zowel de headers van Boneless en FTD tergelijk binnen gehaald.

 

 

 


Stel nu dat je alleen alt.binaries.boneless wilt updaten dan klik je met de Rechtermuis knop op boneless en kies je voor Update--->Start Update en Newsleecher zal nu alleen alle headers van deze groep binnenhalen, dit zal zeker een tijd in beslag nemen, omdat dit een hele grote groep is.

 

 Start Update (All) ---> Hiermee worden alle Headers binnen gehaald van alle groepen die in je favorieten staan.

Purge Group Cache--> Als je hier voor kies dan zal Newsleecher alle oude headers verwijderen.

Unsubscribe Group--> Hiermee kan je de groep weer verwijderen uit je favorieten.In het voorbeeld hieronder kan je dus zien dat alleen de Headers van Boneless worden opgehaald.

 

 

Indien er nu geen Headers worden opgehaald controleer dan wel eerst even of de de knop connect wel actief en er dus een connectie word gemaakt met de nieuwsserver.

 


Klik nu op

 


Als we nu op de betreffende groep klikken krijgen we alle binaries te zien. (Dit is al mogelijk terwijl het downloaden van de Headers nog bezig is in tegenstelling tot bv. Grabit, waar je dus moet wachten todat de download klaar is.)

 


 

 Zoals je kan zien in mijn voorbeeld hier boven zijn alle regels verschillend van kleur.

Even de 2 belangrijkste eruit lichten:

Groen---> Binaries staan compleet op de server.

Rood ---> Binaries staan incompleet op de server.

 

Voor de complete betekenis van alle icoon's kijk bij help---> Icoon legend

 

 

 

Het downloaden

Tip: Wat ik zelf altijd instel in Newsleecher is dat het downloaden van Par2 files standaard op pauze word gezet, dit is natuurlijk erg handig omdat we niet alle Par2 files mee willen downloaden. De kleinste Par2 file word standaard altijd mee gedownload bij onderstaande instellingen.
 Daar waar de rode pijl naar toewijst vul je dan komeet in, je zult nu zien dat alle bestanden die met komeet beginnen te voorschijn komen. Nu selecteren we alle bestanden die we willen gaan downloaden, klik nu met de rechtermuis knop en kies voor Leech--->Leech 

 

Leech - Hiermee zullen alle bestanden die geselecteerd zijn gedownload worden naar de standard map van newsleecher.

Leech Specify - Hiemee zullen alle bestanden die geselecteerd zijn gedownload worden naar een map die wij zelf bepalen.

 

 

Ik zelf gebruik altijd de optie Leech Specify omdat het gewoon makkelijk is om zelf een map te bepalen.

 

 

X-pat

Ga nu naar het tab blad

 

En je zal het zoekveld te zien krijgen.

 

 

Vul nu bij containing the substring de naam van de files in die je zoekt en vink bij Group Name de groepen aan waarin je wilt zoeken.(Zie voorbeeld ik heb hier a.b.boneless aan gevinkt.)

Enige wat we nu nog moeten doen is op start search klikken, en newsleecher zal nu dus a.b.boneless doorzoeken naar in het voorbeeld genomen naam freeware.

 

 

Downloaden mbv NZB

Het downloaden met Newsleecher met behulp van NZB files is eigenlijk vrij simpel,NZB files zijn makkelijk te vinden op internet kijk bij Links of op het forum voor de verschillende sites, ook is het eenvoudig om deze zelf te maken.

Een NZB file is eigenlijk niks meer dan een file die alle bestanden bevatten die je nodig heb voor een bepaalde download, grote voordeel is natuurlijk dat je niet alle headers hoeft op te halen, zeker makkelijk bij hele grote groepen.

Ga nu naar het tabblad en kies hier voor tools--- import NZB file,

 Zoek nu je NZB file op die je op je harddisk heb staan en laad deze in, je zult zien dat er weer binaries worden ingeladen, selecteer weer de files die je graag wilt hebben en downloaden maar weer.

 

Supersearch

Vul nu bij Search For: het bestand in wat je wil gaan zoeken, ik ga als voorbeeld opzoek naar Freeware.

 1. Hier heb je 3 verschillende mogelijkheden om te zoeken van links naar recht Algemeen, Audio en Afbeeldingen

2. Hier kan je opgeven hoeveel dagen je terug wilt zoeken, hou wel rekening met de retentie van je server.

3. Hier geef je dus op wat je zoekt, zoals je kan zien heb ik hier Freeware ingevuld omdat ik dat zoek. Klik op Go en newsleecher gaat in alle groepen opzoek naar het woord Freeware.

4. Resultaat van je zoekopdracht.

 

Het mag duidelijk zijn dat Supersearch een zeer populaire toevoeging is bij Newsleecher omdat het gewoon simpel is en je eigenlijk kan downloaden zonder maar enige kennis te hebben van het programma.

Dit waren toch wel de belangrijkste opties van newsleecher.

 

Succes!!!

Laatst aangepast ( donderdag, 11 september 2008 14:45 )
 

Voeg commentaar toe

Je hebt geen rechten om commentaar toe te voegen.
Registreer je en log in aub.