Banner
Home Bittorrent Zoeken naar torrents
Zoeken naar torrents
Gebruikers waardering: / 62
LaagsteHoogste 

 

Handleiding Bittorrent

 

Inleiding

Bittorrent is een p2p-systeem dat gebruik maakt van een centrale server, een tracker genaamd,maar deze levert geen bestanden. Hij regelt gewoon het verkeer tussen de seeders diegene die het bestand volledig in hun bezit hebben en de leechers of peers diegene die het bestand downloaden en maar voor een deel hebben.

Het centrale punt is dus de tracker waarmee je in verbinding komt via een torrent bestand dat is een bestand dat alle info bezit over de lokatie van de tracker en de identiteit van de uit te wisselen bestanden.Een torrent bestand bekom je door te surfen naar sites die torrent bestanden aanbieden namelijk torrentsites.

Het torrent bestand download je en laad je in een programma, een client , dat op uw pc is geinstalleerd.Onmiddelijk wordt plaats vrijgemaakt op je harde schijf waar de ontbrekende stukken worden ingepast en die onmiddelijk ook aan andere worden aangeboden (upload). Het succes van een torrent bepaald de downloadsnelheid dus hoe meer seeds en peers hoe hoger de download. Uiteraard moet er minstens 1 seeder zijn om het bestand volledig te kunnen binnenhalen.

 

 

 

 

Zoeken en downloaden van torrentbestanden

1. Google

Google de favoriete zoekmachine bij uitstek is een mogelijkheid om torrentbestanden te zoeken. Door in de zoekbalk filetype:torrent naam van het te zoeken bestand in te typen kom je op vele links uit.Dikwijls kom je ook uit op de bekende torrentsites.

 

 

 

2. Torrentsites

Er zijn 3 soorten sites, de sites die een search engine (zoeken) hebben,sites die torrents aanbieden waar iederen zonder in te loggen (geen account nodig) torrentbestanden kan downloaden en dan heb je de gesloten sites die een beperkt aantal leden toelaten (gesloten torrentsites).

Kijk op de links pagina voor de url van de sites die ook zo gerankschikt zullen zijn maar vergeet niet dat onder druk van bepaalde organisaties sites gesloten worden en andere "als paddestoelen uit de grond komen".

 

Sites met een "search engine"

 

Sites die torrentbestanden aanbieden

 

Gesloten torrentsites

Sites waar je je eerst moet registreren (signup)als dit mogelijk is (het leden aantal is dikwijls beperkt) en dan ontvangt je een aktivatie email (een mail met een link waarop je moet klikken om je account te aktiveren). Na het verkrijgen van een account moet je je ook inloggen om de torrentbestanden te zien te krijgen.

 

 

3. Zoekoptie in client

In de meeste clients (downloadprogramma's) zijn er nu al zoek opties ingebouwd die onmiddelijk verwijzen naar de gezochte torrent bestanden.

 

 

 

 

 

4. Torrent toolbar voor firefox

 

Je voegt deze funktionaliteit voor firefox toe via een Extensie. Om de handige toolbar te installeren ga je in het menu van Frefox naar Extra en kies daar voor Extensies.

 

 

In het volgend scherm klik je op de link Meer extensies verkrijgen.

 

 

 

In de site die opengaat, vul je rechts bovenaan bij Search Torrent Search Bar in. Klik dan op de GO knop.

 

 

 

Er is een torrent search toolbar (2) en een torrent finder toolbar (1) te kiezen naar keuze.
Klik dan op de Install Now knop en de Extensie wordt geinstalleerd.

 

 

 

Internet Explorer gebruikers kunnen deze toolbar installeren.

 

Laatst aangepast ( donderdag, 18 september 2008 20:51 )
 

Voeg commentaar toe

Je hebt geen rechten om commentaar toe te voegen.
Registreer je en log in aub.